1968 – FINALEN

FINALEN den 25. november fra 16.00 – 17.30 i Timotheuskirken
En eftermiddag i selskab med Peter Øvig og Niels Skousen

Niels Skousen sætter os i den rette stemning med sit musikalske bidrag og

pter-oPeter Øvig Knudsen holder foredraget: Ungdomsoprør

I slutningen af 60’erne blev Danmark ramt af et ungdomsoprør, som kom til at forandre danskernes liv radikalt på næsten alle områder – nye kønsroller, friere sexliv, kollektive boformer, bevidsthedsudvidende stoffer, økologisk mad, østlig religiøsitet og provokerende kunst. Fra en lille avantgarde af hippier og aktivister bredte den nye livsstil sig i løbet af de kommende tiår ud over hele landet: I dag har selv den mindste flække en hashpusher og et yogahold.

Men i virkeligheden bestod ungdomsoprøret af to vidt forskellige bevægelser: Med udgangspunkt i sine tobindsværker ’Blekingegadebanden’ og ’Hippie’ fortæller forfatteren Peter Øvig Knudsen om det store kærlighedsoprør, der eksploderede med ’Summer of Love’ i 1967, og som kom til at ændre alt. Og om det mere politiske studenteroprør i 1968, der førte til 70’ernes benhårde marxisme og decideret fundamentalistiske grupper.

Undervejs vil Øvig også trække en tråd tilbage til besættelsestidens unge frihedskæmpere og diskutere grænserne mellem terror og frihedskamp.